maattabel
Hoe bepaal ik mijn ringmaat?
Voor ringmaten worden verschillende waarden gebruikt. Op onze website gebruiken we de Europese en Amerikaanse ringmaat afhankelijk van de leverancier. In de tabel hieronder kun je precies zien welke ringmaat geschikt is voor welke diameter en omtrek.

Ook bieden we one size ringen aan, dit staat aangegeven bij de productinformatie

Opmeten
Manier 1: Meet je binnenzijde van je ring met een lineaal

Manier 2: Maak gebruik van een lintje of een koordje waarmee je de omtrek van de vinger meet. Doe het lintje niet te strak, maar losjes, om de vinger en meet daarna met een liniaal het lintje. Hiermee heb je de omtrek van je vinger berekend. Nu kun je aan de hand van de tabel je binnendiameter bepalen.

Ringmatentabel
Ringmaat (EU)
16
17
18
19
20
21
Diameter (mm)
16
17
18
19
20
21
Omtrek (mm)
50
53
56
59
63
66
Ringmaat (US)
5,5
6,5
8
9
10,5
11,5
Armbandenmaat meten
Voor je armbandmaat meet je de omtrek van je pols op. Dit kun je doen met een meetlint, of bijvoorbeeld met een touwtje welke je daarna naast een liniaal legt. Je meet de omtrek van je pols direct onder het knobbeltje aan de kant van je pink. Tel hier vervolgens 2 centimeter bij op en je hebt je standaard armbandmaat. Is je polsomtrek dus 17 centimeter, dan is je armbandmaat 19 centimeter.
Vrouwen maat
XS
S
M
L
XL
Omtrek (mm)
korter dan 17 cm
17 – 18 cm
18 – 20 cm
20 – 22 cm
langer dan 22 cm
Kettingmaat meten
Bij een ketting heeft de lengte vooral invloed op de stijl die je wilt uitstralen. Zie onderstaande afbeelding voor een indicatie hoe verschillende kettinglengtes vallen. Je kunt de gewenste lengte voor jezelf makkelijk bepalen door een touwtje of (meet)lint om je nek te doen op de gewenste lengte en deze vervolgens met een liniaal op te meten.
kettingmaat sjiekes

GRATIS VERZENDING, VOOR 16:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.