Duurzaamheid
Duurzaamheid bij Sjiekes

Sieraden met een Sjiek Verhaal

Al onze producten worden werkelijks zorgvuldig geslecteerd en ingekocht. Daarbij leggen wij onze focus op dat we sieraden aanbieden die er niet alleen “Sjiek” uitzien, maar ook een “Sjiek” verhaal met zich meedragen. Onze passie voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord staan voorop.

Duurzaamheid als Pijler

Onze sieraden gemaakt van van roestvrijstaal of andere hoogwaardige materialen. Dit betekent dat ze niet mogen verkleuren, ook met douchen of handen wassen kun je ze blijven dragen. Daarnaast zijn ze ook allergenen- en nikkelvrij. Waardoor onze sieraden ook te dragen op gevoelige huidtypen. 

Samenwerking met ‘Sjieke’ ateliers en merken

We werken samen met verschillende merken, voornamelijk gevestigd op Nederlandse, Franse en Spaanse bodem en andere Europese landen. Elk merk met hun eigen verhaal, zodat elk sieraad een eigen Sjiek verhaal met zich mee draagt. Hieronder enkele merken met een ‘Sjiek” verhaal uit onze huidige collectie. Hier zijn enkele van de merken uit onze huidige collectie:

Atelier Clayn – Handgemaakte Oorbellen met een speciale collectie voor Sjiekes

Eind 202 besloot Marleen klei te kopen. Al snel maakte ze haar eerste paar oorbellen en werd helemaal enthousiast van het proces en resultaat. Na verschillende pogingen en allerlei technieken geprobeerd te hebben ontstond Atelier Clayn (Hardinxveld, Nederland). De droom niet alleen voor haarzelf te creëren, maar ook juist voor anderen werd werkelijkheid. 

Bazou, 

Een Nederlands sieradenmerk dat elk sieraad met de hand maakt, waardoor ze stuk voor stuk uniek zijn. BAZOU gevestigd in Rotterdam, werkt samen met jongeren met een licht verstandelijke beperking om creativiteit te bevorderen.

Bo-Ho beach,

Gevestigd in ‘s Hertogenbosch, dit merk maakt elk stuk met de hand, kraal voor kraal. Hun sieraden zijn ethisch gemaakt, van nikkelvrij en van hoogwaardig roestvrij materiaal.

Olivolga,

Een Frans merk dat minimalistische sieraden creëert, geïnspireerd op oude ontwerpen en vervaardigd in natuurateliers in de Filipijnen.

Saint Clairmont,

Eigenaresse Anouk maakt alle sieraden met de hand van roestvrij staal en de mooiste edelsteentjes. Elk sieraad is uniek, sterk, hypoallergeen, kleurvast en duurzaam.

GRATIS VERZENDING, VOOR 16:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.